dissabte, 30 d’octubre del 2010

Lliurament de Guardons 2010


Banc de fotos
diariodeibiza.es

El dimecres 27 d'octubre de 2010, en el Saló del Club Diari d'Eivissa, el C.P. Cervantes va rebre el certificat de participació al programa de centres ecoambientals. Curs 2009 – 2010.

Dels 54 centres existents en les Pitiüses, entre instituts i escoles, 36 han participat en aquest programa en el curs 2009 – 2010.

Aquesta iniciativa està organitzada de manera conjunta per les conselleries d'Educació i Medi ambient.

En el curs 2004 – 2005 es va iniciar aquest programa amb la participació de 65 centres en totes les Balears. L'any passat van ser 233 els centres inscrits i en aquest curs 2010 – 2011 s'espera la participació de 300 centres en tot l'arxipèlag.



En aquest acte l'antropòleg, primatòleg i director de l'Institut Jane Goodall a Espanya, Federico Bogdanowicz, va donar una conferència sobre “Jane Goodall i els ximpanzés salvatges: 50 anys d'investigació, conservació i educació ambiental”.

En la conferència va exposar alguns estudis que s'han realitzat amb els ximpanzés i la seva convivència amb l'home. El 98 % del material genètic dels ximpanzés és compartit amb l'home.

També va parlar sobre la tala dels arbres en els boscos, la desforestació i l'extracció del coltan.

Coltan comerç sagnant

El coltan, fins fa poc era un material pràcticament desconegut, s'ha convertit en el nou or negre del continent africà. Crucial per a la fabricació de noves tecnologies de la informació als països desenvolupats, com a telefonia mòbil, ordinadors portàtils i altres dispositius electrònics. El coltan es troba en importants quantitats a la zona est de la República Democràtica del Congo. La creixent demanda de coltan per part d'Occident està propiciant matances a la regió, sota la vigilància de les milícies rebels, fins i tot els nens extreuen aquest material de forma perillosa en les mines. En aquest documental d'investigació podeu conèixer als senyors de la guerra que esclavitzen a la població local i als homes de negoci que, des d'Europa, continuen important coltan indiscriminadament, malgrat els advertiments de Nacions Unides.



Mobilitza't per la selva.

A Espanya existeixen avui dia més de 54.000.000 de línies de telèfons mòbils per a poc més de 46 milions d’habitants. A aquest impressionant número de terminals cal afegir-hi aquells mòbils més antics que són reemplaçats i que els ciutadans guarden o llencen a les escombraries, sent la tassa de reciclatge menor al 5%. Si multipliquem aquests números pels països de l’anomenat “món desenvolupat”, les xifres són esfereïdores.

Vols saber com pots ajudar tu a disminuir aquesta demanda, reciclar i generar recursos per a protegir aquests ecosistemes?

Participant en la campanya de recollida de mòbils en desús. Per petita que sigui l'aportació, entre tots/es podem marcar una gran diferència.

Axí que MOBILitza't!
Part de la solució està a les nostres mans...
www.mobilitzatperlaselva.org

En el següent enllaç podeu veure un vídeo sobre com l'empresa Tragamóvil recicla els telèfons usats que recullen.
http://www.tragamovil.es/proceso-reciclaje.aspx


Wikipedia:Jane Goodall
Imatges de Jane Goodall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Todos los comentarios que se realicen no serán publicados al instante. Por seguridad, antes serán revisados para su aprobación.

Tots els comentaris que es realitzin no seran publicats al moment. Per seguretat, abans seran revisats per a la seva aprovació.