dilluns, 29 de març del 2010

Xarxa d'experiències d'exit d'ambientalització.


El C.P. Cervantes ha participat en la Xarxa d'experiències d'exit d'ambientalització amb l'experiència L'AIGUA AL C.P. CERVANTES.

El Programa de Centres Ecoambientals complirà amb aquest el seu sisè any de funcionament. Aquests sis anys suposen un període de temps important que s’han traduït en una dilatada trajectòria ambiental dels centres educatius de les Illes Balears.
Cal atribuir tot el protagonisme d’aquest període als coordinadors/res ambientals, amb el suport de les seves comissions, que han impulsat i liderat els diferents projectes d’ambientalització que han estat duts a terme per la il·lusió i el compromís amb el medi ambient i, sobre tot, per unes conviccions fortament arrelades entre el col·lectiu.
Aquest interval de temps ha resultat extraordinàriament fèrtil quant a experiències d’ambientalització. Algunes d’elles han transcendit respecte del centre educatiu i s’han pogut conèixer i difondre fora de la comunitat educativa i a altres centres. Altres, per contra, no han esta suficientment divulgades i tot i la seva vàlua, han quedat restringides a àmbits molt limitats.
Amb la idea d’establir xarxes, de compartir el coneixement, de ser referència per altres, us volem fer arribar una iniciativa consistent en convidar a cada un dels centres educatius inscrits en el Programa de Centres Ecoambientals a donar a conèixer aquella iniciativa ambiental, aquella acció que ha tengut més èxit en el centre i de la qual se n’ha extret el major grau de satisfacció i d’incidència.

dilluns, 22 de març del 2010

Dia Mundia de l'Aigua

El dilluns 22 de març de 2010 es celebra el Dia Mundial de l'Aigua.
Podeu trobar propostes didàctiques a http://illesbalears.isf.es/aigua

dijous, 11 de març del 2010

CAMPANYA DE RECICLATGE DE MÒBILS PER A PROTEGIR ELS ECOSISTEMES AFRICANS.



Mobilitza't per la selva.

A Espanya existeixen avui dia més de 54.000.000 de línies de telèfons mòbils per a poc més de 46 milions d’habitants. A aquest impressionant número de terminals cal afegir-hi aquells mòbils més antics que són reemplaçats i que els ciutadans guarden o llencen a les escombraries, sent la tassa de reciclatge menor al 5%. Si multipliquem aquests números pels països de l’anomenat “món desenvolupat”, les xifres són esfereïdores.

Explotació del coltan.
Al mateix temps, l'explotació del coltan, un valuós mineral què és fa servir en els nostres mòbils, ordinadors i consoles, està en el centre dels enfrontaments que produeixen milers de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. Per a satisfer la nostra creixent demanda, la mineria il·legal fa servir ma d’obra semi-esclavitzada, destruint a més, els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació.

Vols saber com pots ajudar tu a disminuir aquesta demanda, reciclar i generar recursos per a protegir aquests ecosistemes? Enviant mòbils en desús, entre tots podem marcar una gran diferència.


En el següent enllaç podeu veure un vídeo sobre com l'empresa Tragamóvil recicla els telèfons usats que recullen.

http://www.tragamovil.es/proceso-reciclaje.aspx

dimarts, 2 de març del 2010