dimarts, 19 d’abril del 2011

Apadrinament d'un ximpanzé



El col•legi Cervantes ha estat seleccionat aquest mes per apadrinar un ximpanzé, gràcies als mòbils aportats pels pares – mares dels alumnes d'aquest centre en la campanya "Mobilitza't per la selva".

Els alumnes han triat el ximpanzé Petit Prince per apadrinar-ho, aquest ximpanzé viu en el santuari de ximpanzés de Tchimpounga al Congo.

Petit Prince (Petit Príncep) va arribar a Tchimpounga amb només un parell de mesos, deshidratat i en molt males condicions. L'hi havia trobat en un camió, dins d'una borsa, amb la seva cama dreta severament danyada pel que ha d'haver estat un parany de caçadors. Després de llargues curacions i un tractament de rehabilitació, amb exercicis i massatges per part del seu cuidador, Petit Prince és ara capaç de caminar i grimpar amb els seus col•legues. Al principi era molt insegur i es despertava estressat enmig de la nit. Ara, anys més tard, Petit Prince és molt més segur de si mateix i es mostra content i sense temors. De fet, s'ha guanyat el malnom de “Petit Prince, el valent”, després d'enfrontar-se al temible mascle dominant del seu grup per defensar a la seva petita amiga Wounda.


dilluns, 18 d’abril del 2011

CD Arbres i arbusts de les Balears



El CD Arbres i arbusts de les Balears ja es pot consultar a la sala d'usos múltiples del centre Cervantes.

Arbres i arbusts de les Balears és un CD-ROM interactiu que pretén posar a l'abast d'un públic ampli, però especialment dels estudiants i professors, la informació bàsica per conèixer i classificar els arbres i arbusts dels boscos i garrigues de les Balears. La finalitat és proporcionar una nova eina per conèixer la riquesa d'espècies dels boscos i les garrigues de la nostra Comunitat, els seus noms, usos, relacions, història... ja que el coneixement de la natura és el millor camí per estimar-la.

Contingut

Consta d'una sèrie d'apartats que es poden accedir a traves dels botons que es presenten a la pàgina principal:

• Fitxes tècniques de cada espècie amb textos explicatius sobre la seva descripció, usos, hàbitat, caraterístiques per reconeixer-la, etc. i material fotogràfic variat que il·lustra els aspectes més interessants de cada planta. L'accés a les fitxes es realitza indistintament mitjançant índexs per nom científic o per nom popular.
• Glosari que inclou els termes científics de més difícil comprensió.
• Clau de classificació de les diferents espècies de què consta el CD-ROM. A partir de característiques morfològiques fàcils de veure i amb l'ajut de fotografies i explicacions del que significa cada terme de la clau, es podrà classificar correctament una planta, tot i tenir pocs coneixements previs de Botànica.
• Joc educatiu que pot servir, en certa manera, per avaluar els coneixements que té l'usuari sobre les plantes dels nostres boscos i garrigues i, també, per aprendre nous aspectes.
• Hàbitats més representatius de les nostres illes on podem trobar les plantes incloses al CD-ROM.

Autors: Jordi Carulla, Rafel Cortés, Joan Gelabert, Margalida Llabrés i Joan Rita.

Material fotogràfic: Guillem Alomar, Jordi Carulla, Rafel Cortés, Joan Gelabert, Margalida Llabrés, Maurici Mus, Joan Rita i Ferran Sintes.

Edita: Ferran Sintes.


FONT: RECURSOS EDUCATIUS

dissabte, 9 d’abril del 2011