dijous, 29 de març del 2012

L'hora del Planeta




Ja fa sis anys que l’associació WWF organitza la campanya de sensibilització contra el canvi climàtic anomenada “L’hora del planeta”. Es tracta d’apagar tots els llums durant una hora, i així provocar una considerable disminució del consum energètic a nivell planetari.

A aquesta campanya s’han unit cents de milions de persones de tot el món: empreses, institucions, centres educatius i famílies. Al 2011, més de 5.000 ciutats de 135 països varen apagar els llums dels principals monuments i edificis. Es tracta de gestos simbòlics que poden generar grans canvis si aconseguim un compromís d’estalvi energètic durant tot l’any.

Al 2012 continua el repte i els compromisos pel medi ambient. El dia de l’apagada dels llums serà el dissabte 31 de març, de 20:30 a 21:30 hores.
Però essent un dissabte, què es pot fer als centres educatius per participar? Per una banda, fer difusió perquè alumnes i professors ho practiquin a casa seva, ja és important. Però a més, a la web http://www.horadelplaneta.es/participa-centros.php es proposen una sèrie d’activitats i reptes per dur a terme als centres educatius. Si vos animau a dur a terme accions imaginatives a favor de la campanya, vos podeu apuntar a i aparèixer a l’esmentada web com a escola que vol salvar el planeta.

FONT: Bloc del Programa de Cetres Ecoambiental

dissabte, 24 de març del 2012

Les plantes del C.P. Cervantes

Les plantes transformen l'aire contaminat dels cotxes, avions, motos, vaixells... en aire bo per respirar les persones i els animals. També les plantes ens proporcionen aliments (fruites, verdures, hortalisses...) i un entorn agradable, sa i natural.

Si no existissin les plantes, les persones i els animals no podrien viure al planeta Terra. Per això hem de començar a conèixer les plantes del nostre entorn més proper.

Per fer el mural del plànol de l’escola i poder situar i localitzar les diferents classes de plantes del C.P. Cervantes hem utilitzat el programa Google Earth.





També hem utilitzar diferents recursos per elaborar les fitxes informatives de les plantes com la pàgina web Herbari Virtual del Mediterrani Occidental, la Wikipedia,  llibres, revistes, etc.




Els alumnes identifiquen les diferents zones del centre, juguen al joc del tresor amagat, creat per nosaltres, cerquen informació i l’exposen als companys.

divendres, 16 de març del 2012

Tela per als ocells




En desembre de 2011 trasplantàrem les lletugues eivissenques i els ocells es menjaven totes les fulles. Nieves, l'Assessora Ambiental, ens va comentar que hi ha una tela per als ocells. Preguntàrem en diversos llocs i no la tenien, al final improvisàrem una tela feta de plàstic negre reutilitzat i va funcionar. Aquest remei és fantàstic per als ocells, des de que hem posat aquesta tela els ocells ja no han tornat a picar les lletugues de l'hort.

dimarts, 13 de març del 2012

Informació Ambiental

informació_pares 2012

dilluns, 12 de març del 2012

EIVISSA: MESURES DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS

Per primera vegada a l'illa d'Eivissa, la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, el Centre d'Interpretació es Amunts i els Ajuntaments d'Evissa, Sta. Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia, Sant Antoni de Portmany i St. Joan de Labritja proposen: VI Concurs de dibuix "Ni un foc al bosc".

Aquest concurs té la finalitat d'introduir i sensibilitzar sobre la temàtica dels incendis forestals i dissenyar el cartell de la campanya de prevenció d'incendis forestals 2012.

dijous, 8 de març del 2012